• Muzikale wandelingen

  Beleef de Merodestreek, haar mooie kleine erfgoedplekken en haar prachtige natuurgebieden muzikaal!

   

  Uniek aan het Merodefestival zijn de muzikale wandelingen. Op tochten van zo'n 7 km houden we een drie of viertal muzikale stops, komen vertellers aan bod, en tonen we de regio op zijn mooist.

   

  Bij de editie van 2016 kregen we hiervoor van onze bezoekers een score van maar liefst 92% op tevredenheid over de artistieke kwaliteit en schoonheid van de wandeling (natuur en erfgoed).

   

  De wandelingen kosten 12,5 EUR p.p. inclusief een streekbier (of een fruitsapje). Inschrijven doe je in onze ticketshop.

   

  Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee. Let op ! de wandelingen zijn NIET toegankelijk met een buggy. Kinderen moeten dus een stevige wandeling aan kunnen.

   

  TICKET AL GEKOCHT? DOWNLOAD DE INFOBUNDEL

  DO 25 mei 2017 - ASBROEK Herselt

  Natuurgebied in Herselt-Westmeerbeek

  Het natuurgebied Asbroek is heerlijk ongerept natuurgebied, met weinig tot geen bewoning. Het gebied strekt zich uit van Herselt tot Westmeerbeek, en de wandeling neemt ons er tussendoor.

   

  Voor de muzikale stops tekenen de Hongaarse topgroep Muszikas, de zangtraditie van Galicië herleeft met Néboa en singer-songwriter Lennaert Maes opent zoals elk jaar het festival met enkele nieuwe songs. Ook Formiga & Cigale, een Catalaans-Frans harp en viool-duo is van de partij.

   

  Start: Herselt (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur – duur: +- 4 uur - afstand +- 7,5 km– ticket 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje.

   

  VR 26 mei 2017 Door 3 provinciën (Averbode Bos & Heide in Veerle, Averbode & Tessenderlo)

  Uniek natuurgebied rondom de Abdij van Averbode

  De populairste wandelbestemming van Vlaanderen: een wandeling rond de abdij van Averbode, langs de mooiste venen in Veerle-Heide, en de diversiteit van den- en loofbossen in en om drie provincieën. We eindigen in het klompenmuseum.

   

  Muzikaal kunt u genieten van Americana met Tim Eriksen, van Franse dansmuziek met SousLePont of van EstBel-folk met Leana Vapper & Hartwin Dhoore.

   

  Start: Veerle Heide (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur – duur: +- 4 uur – afstand +- 7,5 km – ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje.

   

  ZA 27 mei 2017 - DEMERBROEKEN rond Zichem & Testelt

  De brede Demervallei is een prachtig natuurgebied

  De Demerbroeken zijn al eeuwen een inspiratiebron voor verhalen en muziek. Dit uitgestrekte natuurgebied rondom de meanderende Demer wordt gekenmerkt door trilvenen en hooilanden, en deed later dienst voor populierenbossen.

   

  Met extra prachtig erfgoed zoals de Maagdentoren, het dorp van Zichem en de watermolen en kerk van Testelt.

   

  Marc Malempré wijdt zich al jaren toe aan het vinden van vergeten Waalse volksliedjes en laat zich met graagte begeleiden door Rémi Decker uit Wolfsdonk. Italiaan Filippo Gambetta is een bekend accordeonist en ook Tom Theuns komt weer langs dit jaar, deze keer met Nederlandstalig repertoire. De Barokhoboïste Nele Vertommen is met haar 18 jaar de jongste op onze affiche.

   

  Start: Zichem (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur – duur: +- 4 uur – afstand +- 7,5 km– ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje

  ZO 28 mei 2017 - LANGDORP

  i.k.v. dag van de begraafplaatsen

  Van Kempen naar Hageland en weer terug

  Op de grens van Kempen en Hageland wandelen we van heidegebied naar typisch Hagelandse gronden. Langs de Demer krijgen we het mooiste zicht op de prachtige oudste kerk van onze streek: de Sint-Pieterskerk van Langdorp.

   

  Michel Godard & Kevin Seddiki zijn 2 van Frankrijks meest indrukwekkende instrumentalisten, Snaarmaarwaar brengt Eva Decombel mee als zangeres en sopraan Noémie Schellens laat zich begeleiden door haar man Kobe Baeyens die speelt op het Robustelly orgel van de kerk van Langdorp.

   

  Met rondleiding over het prachtige plattelandskerkhof van Langdorp.

   

  Start: Langdorp (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur – duur: +- 4 uur. – afstand +- 8 km– ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje