• The Bonnie Blues + Raske Drenge

  Programma:

  20:00 uur: Raske Drenge

  21:00 uur: Pauze

  21:15 uur: The Bonnie Blues

  22:30 uur: Einde

   

  Woensdag 11 augustus 2021 - Tuin Brasserie Hof van Zichem

  The Bonnie Blues

  The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick. Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren ’20 tot ’50 – van slowfox en dansbare klassiekers tot puur cabaret.

   

  Ze stonden reeds op heel uiteenlopende podia in de Benelux, Duitsland en deden zelfs een uitstapje naar Benin. Ze deden een satirische badpakkenshoot voor P- Magazine, speelden een Radio-1 sessie in OLT Rivierenhof, en brachten humor naar een zinderend Dranouter Festival.

  Raske Drenge

  Jong bloed uit de Faeröer en België! Folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met hun eigen twist.

   

  De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, die afkomstig is van de Faröereilanden.

   

  Met de Noorse Hardanger viool gecombineerd met die eigenaardige en mooie Faeröerse taal, weet Raske Drenge kracht en melancholie, schoonheid en tristesse, te laten samensmelten in een frisse, jongrauwe energie.