• Beleef de Abdij van het Park

  Programma:

  10 uur: de ReisRus ontdekt de Abdij van het Park - (voor kinderen)

  11:00, 12:00 en 13:00 uur: Muzikale wandeling rondom de Abdij van het Park - met the Birds of passage, Rudy Velghe & Julien Biget, Hussein Rassim & Juliette Lacroix

  15:00 uur: Leuven Bells - vredesbeiaardconcert muziek van 900 jaar Norbertijnen gebracht door de Middelburgse beiaardier Janno den Engelsman

  16:00 uur: Red & Lily: kinderconcert

  20:00 uur: avondconcert Wör

   

  Zondag 11 juli 2021 - Abdij van het Park Leuven

  // 11 juli viering stad Leuven // gratis aanbod inschrijven via Leuven.be

  Gezinsaanbod

  De ReisRus ontdekt de abdij van het Park.

   

  Muzikale wandeling om 10 uur 's ochtends.

  Red & Lily kinderconcert.

  Sophia Ammann plays Leonard Cohen

  Sophia Ammann is een Belgische zangeres met Canadese roots die de voorbije jaren op heel wat podia te horen was als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine.

  Al van jongs af aan is Sophia gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen. Met 'Sophia Ammann plays Leonard Cohen' brengt ze op eigen wijze het werk van Cohen weer tot leven. Live laat ze zich bijstaan door Jon Birdsong (Black Flower) en Joppe Tanghe (ONS/Fruits of Labor)

   

  In de pers

  “De muziek van Little Dots komt zachtjes binnen, maar wél met een bedwelmend effect. De stem van Sophia Ammann is daartoe de sleutel en roept de geest op van Leslie Feist.” (Kurt Overbergh, AB)

   

  met Sophia Ammann (stem en gitaar), Jon Birdsong (trompet) en Joppe Tanghe (zang)

  Neeka & Gianni Marzo

  'Meet me at the Wrecking Ball'

  Anno 1995. Emmylou Harris is geëvolueerd van muzikale sweetheart van songschrijvende grootheden als Gram Parsons, Bob Dylan e.a. tot Grande Dame van de country- en folkwereld met 17 albums op haar palmares en tonnen appreciatie. Op haar 48ste voelt ze dat het tijd is voor iets anders. Op zoek naar een nieuw verhaal en geluid, stoot ze op het werk van ene Daniel Lanois, toen al één van de meest gelauwerde producers ooit in de rock- en popwereld. Harris en Lanois vinden elkaar en betrekken een statig herenhuis in New Orleans, waar Wrecking Ball het licht ziet. Het wordt een career defining meesterwerk waar zowel Harris als Lanois tot op de dag van vandaag over worden aangesproken. De Alt-Country is geboren.

   

  Wrecking Ball nestelde zich ook diep in de platencollectie van zowel singer-songwriter Neeka als gitarist Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts, Winterland ‘76); het hoogstaand en gelaagd songschrijverschap ervan vormde het muzikale DNA van beide artiesten aanzienlijk.

   

  Beiden ontging het niet dat het album net 25 jaar geleden vele harten beroerde. Meer hadden ze niet nodig om de muzikale handen in elkaar te slaan en het album terug tot leven te brengen. De combinatie van Neeka’s feeërieke stem en muzikale verfijndheid met Marzo’s ruimtelijke, impressionistische gitaarspinsels zorgen voor een tribute made in heaven, die er gewoon moest komen.

   

  met Neeka (stem en gitaar) en Gianni Marzo (stem en gitaar).

  Gratis aanbod in kader van de 11 Juli viering van stad Leuven - inschrijven wel verplicht via www.leuven.be

   

  Abdij van het Park - Heverlee