• Spilar feat Kardemimmit (BE-FIN)

  Raske Drenge (Be-De)

  Programma:

  18 uur: Raske Drenge

  18 uur 45 - 20:15 uur: buffet is open

  20:15 uur: Spilar feat Kardemimmit

   

  Woensdag 20 mei 2020 - Beddermolen Tongerlo

  Tickets: 18 EUR (excl. catering) of 30 EUR (incl. catering )

  Spilar feat. Kardemimmit

  In de zomer van 2010 ontmoetten beide bands elkaar op het Kaustinen Folk Festival, diep in de bossen van Finland. Een vijftal jaar later doken ze samen de studio in. Door drukke agenda’s liet een vervolg op zich wachten, maar op Merodefestival 2020 komt het er eindelijk van!


  Spilar heeft een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Opgetrokken rond de stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel (MANdolinMAN), geruggensteund door de snaren en keyboards van Ward Dhoore (Trio Dhoore) en Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar), en de drums van Louis Favre. Zowel parels uit eeuwenoude manuscripten als songs van o.a. Wannes Van de Velde en Jacques Brel krijgen een West-Vlaams bad.


  De Finse dames van Kardemimmit zijn de kampioenen van de kantele, een soort pocket-harp én het nationale instrument van Finland. Maija Pokela, Jutta Rahmel, Anna Wegelius en Leeni Wegelius componeren, arrangeren en producen girlpowergewijs zelf hun muziek, steeds sterk geworteld in Finse, Oost-Europese en Scandinavische tradities. Zowel de traditionele reki-zangstijl als de archaïsche runo-liederen hebben hun plaats in het repertoire.

   

  De band werd opgericht in 1999 en de gouden combinatie van zilverfijn tokkelwerk en bezwerende zang werd snel een succes. Ze toerden uitgebreid in Europa, Noord-Amerika en Japan en brachten vijf albums uit. Ze wonnen het Finse Folk Album van het jaar in 2012 en werden opgenomen in de Rough Guide to the Music of Scandinavia.

  Raske Drenge

  In 2017 ontmoetten Oscar Beerten (België) en Ragnar Finsson (Faeröer) elkaar in het Zweedse Malmö waar ze samen Folk- en Wereldmuziek studeerden. Hun passie voor Scandinavische folkmuziek, oldtime en punk is wat deze twee heethoofden verbindt.

   

  Raske-Drenge (eerder bekend als Duo Beerten/Finsson) brengt nieuwe Noord-Atlantische folk met een punk-attitude. Dit jonge viool- en gitaarduo stelt hun debuutalbum voor waarbij ze oude Faeröerse kvæði (ballades), Noorse, Ierse en Amerikaanse traditionele muziek combineren