• Elena Ledda (IT)

  Linde (Be)

  Programma:

  18 uur: Linde

  18 uur 45 - 20:15 uur: buffet is open

  20:15 uur: Elena Ledda

   

  Donderdag 21 mei 2020 - Beddermolen Tongerlo

  Tickets: 18 EUR (excl. catering) of 30 EUR (incl. catering )

  Elena Ledda

  Elena Ledda werd geboren vlakbij Cagliari (Sardinië), waar ze later zou gaan studeren aan het Pier Luigi da Palestrina Conservatorium. Hoewel haar dramatische sopraanstem uiterst geschikt was voor het lyrische operarepertoire, koos Elena Ledda voor de populaire traditionele muziek van haar geboortestreek.

   

  Begin jaren ’80 richtte ze samen met de Sardijnse muzikant Mauro Palmas de groep Suonofficina op.


  Van al haar talrijke samenwerkingen vermelden we graag die met die andere wereldzangeressen en muzikanten die ons podium al bevolkten: Savina Yannatou (Visioni di Sardegna) en Lucilla Galeazzi en Riccardo Tesi (voor het project Bella Ciao).


  Elena Ledda heeft een tiental platen uitgegeven en duizenden concerten gegeven. Haar muziek is duidelijk verankerd in de Sardijnse traditie, maar tegelijk ongelofelijk eigentijds en modern.


  Met Amaius brengt Elena Ledda universele verhalen over geboorte, leven en dood, nu eens bitter dan weer zoet, gezongen in de vreemde taal van Sardinië, gelinkt aan de lokale tradities van het wondermooie eiland en badend in een sfeer van zwoele en eigentijdse mediterrane klanken.

   

  Ze wordt vakkundig begeleid door Mauro Palmas (mandola), Silvano Lobina (bas), Simonetta Soro (zang), Marcello Peghin (gitaar) en Andrea Ruggeri (percussie).

  Linde

  Linde is een elfje met een hoek af. Haar liedjes over menselijke relaties zijn even intens als ondraaglijk. Linde bedrijft drama aan de zachte kant van de volumeknop, maar soms wil ze het uitschreeuwen.


  Als ook dat niet kan, laat ze de gezangen van Inuit en Mongolen door haar lichaam stromen. Gitarist Jeroen Huyzentruyt en percussionist Jef De Smet maken het verhaal helemaal af.
  Samen met Portland was Linde in 2018 artist in residence in het Leuvense Depot, nadat ze het jaar ervoor de tweede plaats pakte op Rockvonk — de belangrijkste wedstrijd voor jong talent in Vlaams-Brabant. In 2017 werd ze verkozen door Playright + als Muzikante van het jaar.