• MANdolinMAN feat. Wim Claeys

  Anne Niepold & Andy Cutting

  Programma:

  18 uur: Anne Niepold & Andy Cutting

  18 uur 45 - 20:15 uur: buffet is open

  20:15 uur: MANdolinMAN feat. Wim Claeys

   

  Vrijdag 22 mei 2020 - Beddermolen Tongerlo

  Tickets: 18 EUR (excl. catering) of 30 EUR (incl. catering )

  Ons onvolprezen huisorkest: MANdolinMAN

  MANdolinMAN & Wim Claeys

  Wim Claeys, belangrijk wegens 33% van Ambrozijn eerst, daarna zomaar even in Vlaanderen een balfolktraditie stevig opgeboost met Boombal, daarna een kruising van cabaretier en volkszanger geworden en een trotse verdediger van het Gentse dialect en zijn chanson. En onderweg zouden we nog vele interessante projecten vergeten, als bijvoorbeeld de groep Tref, of het heerlijke duo Göze met Maarten Decombel.

   

  Wim Claeys brengt een gevarieerd programma met ons onvolprezen huisorkest MANdolinMAN, en gitarist Ward Snauwaert. Hij brengt zeker nog een verrassing mee.

  Anne Niepold & Andy Cutting

  De avond start met twee grote namen uit de diatonische-accordeonwereld. De Brusselse Anne Niepold studeerde jazz, en gebrand om zelf muziek te maken, startte ze haar individuele projecten op: o.a. Deux accords diront (duet, 2006, Parijs), ’s Nachts zijn alle katten grijs (soloproject in opdracht voor Zonzo Compagnie), Hotel Terminus (jazz trio), Marcel Marcelsson et Aline Alinopoulos (Franse chanson), Knopf Quartet,… Ze kreeg in het verleden al de kans om concertprogramma’s samen te stellen op Brosella en Le festival d’art de Huy.
  De Brit Andy Cutting kennen we van o.a. Leveret en Blowzabella. Hij speelde samen met zowat elke Engelse folklegende (en ook met Sting!) wat hem in 2008, 2011 en 2016 de titel Muzikant van het jaar opleverde tijdens de BBC Folk Awards.
  Het stond in de sterren geschreven dat ze elkaar zouden vinden, en vanaf nu zijn er dus: Duo Niepold-Cutting.