• Keltische vibes met

  The Helen Flaherty band + Aongus Mcgalligan en Philip Masure

  Programma:

  20 uur: Aongus Mcgalligan & Philip Masure

  20:45 uur: Pauze

  21:15 uur: The Helen Flaherty band

  22:30 uur: Einde

   

  Woensdag 28 juli 2020 - Tuin Brasserie Hof van Zichem

  The Helen Flaherty band

  Helen Flaherty is een begrip in de Keltische folk. Al tientallen jaren treedt ze op met andere muzikanten in verschillende samenstellingen. We kennen haar natuurlijk als frontvrouw van de Schots-Ierse band ‘Shantalla’ die topact was op heel wat festivals. Nu maakt ze furore met de Helen Flaherty Band. De band speelt Keltische folk van grote klasse.

   

  The Helen Flaherty band bestaat uit Helen Flaherty, Siard de Jong, Philip Masure en Isaac Muller. Allemaal muzikanten die zelf ook hun sporen verdiend hebben in verschillende andere klasse-bands en combinaties als Shantalla, Urban Trad, Comas en Fling.

  Aongus Mcgalligan & Philip Masure

  Aongus komt uit een muzikale familie uit Zuidwest-Ierland. Met een moeder op de fiddle, en een vader op uilleann pipes en fluit, werd hij van jongs af aan ondergedompeld in de Ierse traditionele muziek.

   

  Hij leerde aanvankelijk whistle en bodhran, en op 8-jarige leeftijd emigreerde hij naar Vlaanderen. Aongus keerde regelmatig terug naar Ierland om uillean pipes te studeren bij grootmeesters zoals Micky Dunne en Blacky O’Connell, en begon te toeren met groepen als Tobermore en Wither Shins. Hij is ook een veel gevraagde bodhran leraar.

   

  Philip is vooral bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD-tuning op gitaar, maar hij speelt ook andere instrumenten. Philip is veelgevraagd als gitaarleraar en gaf les op muziekscholen in België, en workshops in heel wat landen zoals Ierland, de VS, Canada, ...

  Verder is hij een ervaren studio technicus en producer en als sessie muzikant speelt hij op een 120 tal cd's.

  Hij toerde met groepen als Urban Trad, Lais, Floes, Garva, Comas en artiesten als David Munnelly, Helen Flaherty, Terry Coyne en Sylvain Barou.