• Airboxes

  Twee mannen, twee accordeons, één verhaal.

  Airboxes is het duo Bert Leemans en Guus Herremans op chromatische en diatonische accordeon. De klanken van hun instrumenten smelten samen bij alles wat ze spelen en nemen je mee naar een magische wereld.

  Myrddin & Koen de Cauter

  Guido Gezelle

  “In deze tijden van onbarmhartige taal en veramerikanisering schieten wij een noodreddingspijl in de Vlaamse ruimten, een hulproep om onze eigene taal wat aandacht te schenken, in de hoop enige gesprokkels te kunnen bewaren voor diegenen na ons. Met het samensmelten van de woorden van onze grootste dichter ooit, en de muziek van de onvolprezen Myrddin. Weze het lyrisch lot ons genadig.” - Koen De Cauter

  Las Lloronas

  Brussels internationaal trio

  Met hun muziek reizen de drie stemmen van Marieke Werner, Sura Solomon en Amber in ‘t Veld door Spaanse folk- en hiphopritmes, klezmer en blues, ergens op het raakvlak tussen klaagzang, dagdroom en strijdkreet.

  Stemmen, klarinet, gitaar, accordeon en ukelele delen een moment van krachtige kwetsbaarheid.

  Tom Theuns & Aurélie Dorzée

  Winnaar beste live act Flanders folk awards 2021!

  Tom Theuns en Aurélie Dorzée zijn al een hele poos actief op allerlei Europese folkpodia, zowel als duo als met andere bands. Zelf omschrijven ze hun muziek als “niet-essentiële reizen naar de grenzen van de folk”. Naar eigen zeggen verzamelen ze er vreemde virussen die ze in hun muzikale bloedbanen injecteren, om te kijken welke symptomen zich manifesteren! Hun live show is een mix van bizarre instrumenten, humor, straffe stemmen en heel veel speelplezier.

  Jan De Smet

  Ukologie én zoveel meer

  Een rijkgevuldere carrière dan deze van Jan De Smet is moeilijk vindbaar. Wat startte bij de Nieuwe Snaar brengt hem vandaag in allerlei samenstellingen en ook solo. Jan brengt (soms zeer onbekend) werk maar ook zorgvuldig uitgekozen liedjes van Drs.P / Wannes Van De velde / Bob Dylan / Georges Brassens etc…, dit alles aangenaam gesausd met allerhande grappige anekdotes en hier en daar een vreemd instrument.