• Uitgesteld tot 2021... neen toch niet, geannuleerd ook in 2021

  Normaal zou Merodefestival 2020 uitgesteld worden naar het Hemelvaartweekend van 12 tot 16 mei 2021.

   

  Maar jammer genoeg is ook dat geen mogelijkheid geworden... Bij deze is Merodefestival 2020 en dus ook 2021 officieel geannuleerd.

   

  De reden is natuurlijk duidelijk, maar we geven graag wat achtergrondinfo. Ergens is er nog steeds onduidelijkheid over welke overheidsregels er gaan zijn op dat moment, al lijkt het er niet op dat we half mei weer allemaal dicht bij elkaar van concerten kunnen genieten. Maar helemaal duidelijk is het wel dat een internationale mix van artiesten mixen met een publiek van bij ons niet wenselijk is.

  Mix van internationale toppers met artiesten van bij ons

  De artiesten komen uit Finland, Sardinië, Ierland, Schotland en zelfs eentje uit de USA. Het vervoer voor hen van hun woonplaats naar het Merodegebied is niet gegarandeerd. Het Merodefestival is al vanaf zijn ontstaan een mix van muzikanten van bij ons met internationale toppers. Dat zal nu logistiek bijna onmogelijk op te lossen zijn.

  Promotie en organisatie onmogelijk

  De periode half maart-april-begin mei is voor ons dé periode om alles terdege voor te bereiden, promotie te maken, en ervoor te zorgen dat er eind mei veel mensen deelnemen. We hebben deze periode nu geen enkele mogelijkheid om ons publiek te motiveren om tickets te kopen en begrijpen natuurlijk helemaal dat er geen tickets verkocht worden.

   

  Wie naar het Merodefestival komt, weet dat we erop staan om alles van a-z organisatorisch goed te omkaderen.

  Financiële gevolgen

  Financieel heeft dit alles ook zijn gevolgen. Maar door nu geen festival te organiseren op 1 vierde of 1 zesde capaciteit kunnen we deze gevolgen goed onder controle houden en kunnen we vanaf het weer mag volop uitbreken met goede activiteiten.

   

  Voor de technici, muzikanten of logistieke medewerkers, of voor hoteluitbaters of anderen die rechtstreeks of onrechtstreeks hun brood verdienen via het festival, is het een uitermate bittere pil om slikken. We hopen dan ook dat de overheid voldoende maatregelen neemt om hen te ondersteunen.

  Pop-up waar mogelijk

  Daarom engageren wij ons ook om van zodra het mag, kan en wenselijk is om terug samen buiten te komen, jullie te verblijden met pop-up concerten én pop-up muzikale wandelingen met muzikanten van bij ons in het Merodegebied. Volg daarom onze social media (facebook.com/merodefestival) en onze nieuwsbrief die we inzetten om dit te communiceren.

  Info voor mensen die al een ticket kochten

  De aanvraag tot terugbetaling kan via https://www.merodefestival.be/terugbetaling