• Uitgesteld tot 2021

  Jammer genoeg, en met veel spijt, zal Merodefestival 2020 uitgesteld worden naar het Hemelvaartweekend van 12 tot 16 mei 2021. De reden is natuurlijk duidelijk, maar we geven graag wat achtergrondinfo.

   

  Ergens is er nog steeds onduidelijkheid over welke overheidsregels er gaan zijn op dat moment, al lijkt het er niet op dat we eind mei weer allemaal dicht bij elkaar van concerten kunnen genieten. Maar helemaal duidelijk is het wel dat een internationale mix van artiesten mixen met een publiek van bij ons niet wenselijk is.

  Mix van internationale toppers met artiesten van bij ons

  De artiesten komen uit Finland, Sardinië, Ierland, Schotland en zelfs eentje uit de USA. Het vervoer voor hen van hun woonplaats naar het Merodegebied is niet gegarandeerd, voor 3 van hen zijn de geboekte vluchten al geschrapt. Het Merodefestival is al vanaf zijn ontstaan een mix van muzikanten van bij ons met internationale toppers. Dat zal nu logistiek bijna onmogelijk op te lossen zijn.

  Promotie en organisatie onmogelijk

  De ticketverkoop startte zeer goed, maar kelderde sinds 15 maart tot nihil. De periode half maart-april-begin mei is voor ons dé periode om alles terdege voor te bereiden, promotie te maken, en ervoor te zorgen dat er eind mei veel mensen deelnemen. We hebben deze periode nu geen enkele mogelijkheid om ons publiek te motiveren om tickets te kopen en begrijpen natuurlijk helemaal dat er geen tickets verkocht worden.

   

  Wie naar het Merodefestival komt, weet dat we erop staan om alles van a-z organisatorisch goed te omkaderen.

  Financiële gevolgen

  Financieel heeft dit alles ook zijn gevolgen. We boekten al vluchten voor onze artiesten, of alle lay-out en drukwerk was al besteld, etc. Door nu deze te beslissing te nemen, zal de schade overzichtelijk zijn en kunnen we onze eigen lange termijn waarborgen. We behouden zo middelen om de kerkconcerten 2020-2021 aan te vatten, en het festival in 2021 mooi te omkaderen.

   

  Voor de technici, muzikanten of logistieke medewerkers, of voor hoteluitbaters of anderen die rechtstreeks of onrechtstreeks hun brood verdienen via het festival, is het een uitermate bittere pil om slikken. We hopen dan ook dat de overheid voldoende maatregelen neemt om hen te ondersteunen.

  Pop-up waar mogelijk

  Daarom engageren wij ons ook om van zodra het mag, kan en wenselijk is om terug samen buiten te komen, jullie te verblijden met pop-up concerten én pop-up muzikale wandelingen met muzikanten van bij ons in het Merodegebied. Volg daarom onze social media (facebook.com/merodefestival) en onze nieuwsbrief die we inzetten om dit te communiceren, want veel zal last minute zijn.

  En ook nog… biertjes

  800 liter nieuw bier was onderweg naar Merodefestival. Net zoals vorig jaar vroegen we aan bierbrouwer Bart Convents om voor Merodefestival een biertje te ontwikkelen. Dit jaar werd gekozen voor een fris gehopte blonde prins, met een alcoholpercentage van 6,5% die de naam Werner I kreeg, naar de stamvader van Huis Merode (lees hier het hele verhaal). De houdbaarheidsdatum is diep in 2022. De bestelling daarvan gebeurde al in februari… en dus hebben we straks 800 liter bier in huis, netjes op flesjes van 33cl en gegarandeerd lekker. Er is ook nog zo’n 50 liter van de tripel van vorig jaar, houdbaar tot februari 2021.

   

  En dat kan maar beter ingezet worden om jouw lockdown vrolijker te maken! Of om cadeau te doen… of om een groot bevrijdingsfeest voor te bereiden en uiteraard ook om onze financiën wat te redden.

   

  We leveren in pakketjes van 12, 24, 36 of 48 flesjes gratis aan de deur, tot 30 km rond Averbode. Woon je verder, komt er 7 EUR verzendingskosten bij.

   

  Prijzen incl. btw en geleverd aan de deur:

  · 12 flesjes Werner I = 33 EUR

  · 24 flesjes Werner I = 60 EUR

  · 48 flesjes Werner I = 108 EUR

   

  Ook voor het bier van het festival 2019 – een stevig gehopte tripel van 8 % gelden dezelfde prijzen.

   

  Bestellen kan via deze pagina

  Info voor mensen die al een ticket kochten

  Stap 1 die we nu nemen is alle artiesten vragen of ze hun concert voor een jaar kunnen uitstellen tot het weekend van 12 mei 2021. Uiteraard zal dit niet voor iedereen zomaar lukken.

   

  Aan jullie als tickethouders vragen we of jullie jullie ticket behouden en dat we het omboeken voor editie 2021, met de uitdrukkelijke belofte om zoveel mogelijk het programma te behouden.

  • Behoud je ticket, voor dezelfde dag van volgend jaar in het Hemelvaartweekend
  • Behoud je ticket, en wissel om naar een andere dag van volgend jaar in het Hemelvaartweekend
  • Behoud je ticket, en wissel om naar een ticket voor één van de kerkconcerten 20-21
  • Wil je toch terugbetaling, dat kan uiteraard ook en vraag je aan via www.merodefestival.be/terugbetaling

  Hou moed!

  Onze presentaror/mede-organisator Lenny schreef naar aanleiding van de Coronacrisis een kort lied 'Hou moed!' en dat blijkt de ideale afsluiter van dit nieuwsbericht.